Cum alegi pachetul de găzduire potrivit

Am tot auzit persoane care aduc în discuție faptul că plătesc foarte mulți bani pentru găzduirea domeniului. Mulți nu înțeleg ce plătesc și de ce trebuie să plătească aceste servicii.

Oricine își dorește să plătească cât mai puțin pentru acest serviciu. Bănuiesc că ai încercat să discuti cu cei de la care ai cumpărat până acum iar răspunsurile au fost ca îți trebuie mult spațiu, cu cât mai mult atât mai bine, nu se poate plăti doar lunar, dacă plătești în avans pe 2 ani prețul este altul, mai trebuie și taxă de instalare de 100 de lei etc.

Acum te întreb pe tine. Tu ai cumpăra un Mercedes Sprinter ca să îl folosești ca mașină de zi cu zi? Probabil răspunsul este NU!

Cam așa este și cu un pachet de găzduire. Nu are rost să plătești pentru ceva ce nu folosești la maxim.

Studiu de caz

De exemplu, am întâlnit un caz în care, din necunoștiință de cauză, proprietarul plătea 500 de lei/an pe găzduire pentru un website care avea 10 pagini și câteva fotografii. Acesta plătea un pachet de găzduire ce avea 10GB spațiu disponibil. Este enorm de mult spațiu pentru un astfel de domeniu. Un cont de găzduire cu 3GB este mai mult decât suficient.

Pentru un asemenea website, prețul corect al pachetului de găzduire ar trebui să fie de maximum 100 de lei/an.

Bun, acum o sa zici că serverul nu e performant la banii aceștia. Nimic mai FALS! Vorbim despre servere SSD NVMe care sunt ultima tehnologie din domeniu.

În cele din urmă, am sfătuit proprietarul ce să facă iar pentru acest gest, cel din urmă a făcut cinste cu o pizza. Toată lumea e acum fericită mai puțin vechiul server de găzduire al website-ului.

Ce trebuie să faci?

Află ce serviciu ți se potrivește. Nu cumpăra ceva ce nu vei folosi. Întreabă mai multe persoane din domeniu pentru a primi păreri diferite.

Interesează-te de performanța serverelor. Solicită informații despre pachetul de găzduire pe care dorești să-l achiziționezi. Printre servicii ar trebui să se includă: trafic necontorizat, adrese de email nelimitate, backup zilnic, certificat gratuit SSL Let’s Encrypt.

Nu în ultimul rând, nu te baza pe sfaturile agenților de vânzări. Aceștia sunt puși să vândă nu să îți facă ție economie. De ce să plătești taxă de instalare când chiar acesta este serviciul pe care ei îl vând? Nu plăti taxa de instalare!

Unde găsești servicii de calitate la prețuri corecte?

Eu recomand datahost.ro. Este un serviciu de găzduire românesc, cu suport tehnic ce răspunde rapid la solicitări iar răspunsurile oferite sunt foarte pertinente. Oferă soluții pentru orice situație întâmpinată.

Sunt multe servere din România care prestează servicii de calitate. Cu răbdare și perseverență o să le identifici. Eu nu pot oferi recomandări decât doar pentru cei cu care am colaborat până acum.

Încă te frustează ultima factură primită de la găzduire?

Încearcă să schimbi serverul. Procesul este unul simplu și tu nu trebuie să faci nimic tehnic. Se ocupă specialiștii de transfer.

Gândește-te că poți economisi o sumă de bani pe care o poți investi în alte idei pe care vrei să le pui în aplicare.

Primul pas este să urmezi recomandarea cuiva de bună credință sau să găsești tu singur serverul potrivit. După, urmează să plătești prețul corect pentru un astfel de serviciu.

Mult succes în identificarea pachetului ideal de găzduire pentru domeniul tău!

PS: O viteză de încărcare mare crește bounce rate-ul. Alege serverul potrivit!

Ultimele articole

Ce este un audit tehnic al site-ului?

Un audit tehnic pentru un site web implică o evaluare complexă a infrastructurii tehnice de bază a site-ului web, a codului și a performanței....

De ce Black Friday în România este din ce în ce mai dezamăgitor?

Anul acesta, 2022, Black Friday a fost unul foarte dezamăgitor pentru mine. De ce? Consider că farmecul acestui eveniment anual a dispărut pur și...

SEO. Ce înseamnă și de ce este important pentru succesul online

SEO a devenit un subiect foarte popular de câțiva ani printre antreprenorii români deținători de website-uri. Mulți știu că trebuie să-l ia în considerare...